0251-650072 (08.00-16.00)

Alltid fri frakt vid ordervärde över 300kr

Här finns det sydda slingor för klättring

Dyneema vs Nylon
Alla slingor var först gjorda av nylon . För ett tiotal år sedan , började slingor tillverkas av Spectra , Dyneema eller Dynex . Dessa är superstarka material som är starkare än stål , inte slits ut lika snabbt och absorberar mindre vatten mindre vatten än nylon . På grund av deras styrka, kan de göras mycket smala och lätta. ofta halva vikten av en nylonslinga .

Mer än att vara billigare , nylonslingor har en stor fördel : de absorberar mer kraft och agerar som stötdämpare vid ett fall . Tänk på en Dyneema sling mer som en karbinhake och nylon sele mer som ett klätterrep . När du belastar en nylonslinga , sträcker det och tillämpar kraften till dig och ditt ankare eller säkring mer gradvis . Det innebär att ett ankare eller säkring kan vara mer benägna att hålla . 

Så vilket är bättre ? Det beror . Om du är en alpin klättrare eller klättra där låg vikt är viktigt  , är Dyneema förmodligen rätt väg att gå . Om du bygger och ankare eller förväntar sig att falla en hel del, är nylon det förmodligen rätt väg att gå . Vi rekomendera  vanligen en mix Nylon och Dyneema slingor i racket, så du kan anpassa valet på vilken typ av klättring du ut på för dagen .

För att sammanfatta det hela : när man köper vissa slingor, fundera på  vad du faktiskt ska använda dem till, och köpa slingor bäst lämpade för detta ändamål . 

 

Artiklar 1 till 36 av totalt 103

Stigande ordning
per sida

Rutnät  Lista 

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artiklar 1 till 36 av totalt 103

Stigande ordning
per sida

Rutnät  Lista 

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3